-7 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Boeing 737-800 - Foto: Hans O. Nyborg

Oktober: Boeing fikk 10 flybestilinger – Airbus fikk 415 flybestilinger

Oktober 2019 blir ikke skrevet inn i historiebøkene hos den amerikanske flyprodusenten Boeing som måneden hvor bestillingene av nye fly raste inn. Produsenten har for åttende måned på rad sett sørgelige tall i bestillinger av nye fly.

Totalt hadde Boeing kun 10 fly som ble bestilt forrige måned. I oktober 2018 hadde produsenten nær 30 fly som ble bestilt.

På leveransesiden med ferdige produserte fly, leverte Boeing fra seg 20 fly til sine kunder i oktober. I samme måned året før var tallet nær 60 fly. Boeing har ikke sikret seg noen nye bestillinger på 737 MAX siden i sommer.

Airbus med over 400 bestillinger

Boeings rival i Europa, Airbus kunne samme måned registrere hele 415 nye bestillinger på fly. 300 av disse flyene var fra en og samme kunde, det indiske flyselskapet IndiGo.

På leveransesiden har Airbus i oktober levert fra seg 77 nye fly til sine kunder.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer