Foto: Hans O. Nyborg

Et Boeing 767-300ER fra selskapet Omni Air International fikk strukturelle skader etter en landing på flyplassen Shannon i Irland søndag.

Irske Air Accident Investigation Unit (AAIU) har i dag undersøkt flyet, og gitt flyselskapet forbud mot å fly med 767-maskinen inntil videre. I følge The Journal i Irland skal flyet under landing ha truffet rullebanen så hardt at flyet hoppet ni meter opp i luften igjen, for så å treffe rullebanen med stor kraft for andre gang.

Flyet fraktet militært personell for det amerikanske Forsvaret. I følge Air Accident Investigation Unit (AAIU) i Irland skal det være betydelige skader på flyet, blant annet en rift som går over store deler av taket fra en side til den andre på fremre del.

Flyet trenger store reparasjoner i følge en talsmann for Air Accident Investigation Unit (AAIU), før det kan flys noe sted som helst.

Det samme flyselskapet hadde i august i 2019 et uhell på den samme flyplassen, da det brøt ut brann i flyets understell etter en avbrutt avgang fra rullebanen.

Flyet måtte evakueres på rullebanen.

ANNONSE
Forrige artikkelACN Norge: Flyselskapene får dispensasjon fra slotsregler – Vil unngå tomflyvninger for å holde på rettighetene
Neste artikkelNorwegian innstiller Italia-flyvninger