12.4 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Omni Air Boeing 767 fikk store skader under landing i Irland søndag

Et Boeing 767-300ER fra selskapet Omni Air International fikk strukturelle skader etter en landing på flyplassen Shannon i Irland søndag.

Irske Air Accident Investigation Unit (AAIU) har i dag undersøkt flyet, og gitt flyselskapet forbud mot å fly med 767-maskinen inntil videre. I følge The Journal i Irland skal flyet under landing ha truffet rullebanen så hardt at flyet hoppet ni meter opp i luften igjen, for så å treffe rullebanen med stor kraft for andre gang.

Flyet fraktet militært personell for det amerikanske Forsvaret. I følge Air Accident Investigation Unit (AAIU) i Irland skal det være betydelige skader på flyet, blant annet en rift som går over store deler av taket fra en side til den andre på fremre del.

Flyet trenger store reparasjoner i følge en talsmann for Air Accident Investigation Unit (AAIU), før det kan flys noe sted som helst.

Det samme flyselskapet hadde i august i 2019 et uhell på den samme flyplassen, da det brøt ut brann i flyets understell etter en avbrutt avgang fra rullebanen.

Flyet måtte evakueres på rullebanen.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer