Hangar.no
SCAAIIC

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Da et Airbus A320 fra det spanske flyselskapet Vueling tok av fra Bilbao i Spania, løsnet motordekselet på den ene av flyets to motorer. Pilotene skal både fått en advarsel om hendelsen, og kjente at det både ristet i flyet, og kom et stort brak under avgangen fra rullebanen. Til tross for dette fortsatte de flyturen.

Det er en ny rapport utgitt av den spanske havarikommisjonen, som den 5. september konkluderer med at like før avgang hadde to mekanikere jobbet med den aktuelle motoren. Da de var ferdig med sitt arbeide skal de ha glemt å feste de fire låsene som fester fast dekselet rundt motoren.

I tillegg skal de ha glemt å notere inn i flyets loggbok, hva som var gjort med motoren, heller ikke pilotene var klar over arbeidet som var uført.

Havarikommisjonen i Spania skriver i sin rapport at pilotene heller ikke under den påkrevde inspeksjonen utvendig av flyet før avgang, oppdaget at dekselet ikke var festet fast.

Da flyet roterte på rullebanen, forsvant motordekselet av og ble liggende igjen på rullebanen. En av passasjerene ombord ga beskjed til en kabinansatt om at det manglet noe på motoren, men den kabinansatte så ikke noe ettersom det var så mørkt utenfor.

Mekanikerne som hadde utført arbeidet, har ikke kunnet forklare for havarikommisjonen hvorfor de glemte å feste motordekselet, og heller ikke hvorfor de glemte å skrive det inn i flyets loggbok.

Hendelsen fant sted 8. november 2018, men det er først nå rapporten er ferdig.

Det var først etter landing i Barcelona at pilotene fikk klarhet i hva som hadde skjedd.

Dekselet lå igjen på rullebanen etter avgang.

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer