Hangar.no
Twitter

Pegasus Airlines-fly havarerte i Istanbul – Minst en person er død

Et Boeing 737-800 fly fra det tyrkiske flyselskapet Pegasus Airlines har havarert på flyplassen i Istanbul.

Flyet hadde 171 passasjerer og et mannskap på seks personer da det skled av rullebanen og knakk i tre deler. I følge den tyrkiske avisen AHVAL skal 21 personer ha kommet til skade under havariet, en person skal ha omkommet.

Flyet ankom på rute 2193 fra byen Izmir da det skled av rullebanen i Istanbul. Det skal ha vært kraftig regn og vind. Det skal ha oppstått en mindre brann da flyet havarerte melder TV-kanalen NTV.

Flyet skal være TC-IZK, et Boeing 737-800 fly med serienummer 37742. Dette flyet ble først levert til Air Berlin i 2009, deretter til Pegasus Airlines i 2016.

Dette er andre gangen på en måned at ett av selskapets fly sklir av en rullebane. Den 7. januar i år skled et av selskapets fly av rullebanen på samme flyplass.

7. januar 2020 skjedde det også at et av selskapets fly skled av rullebanen
I 2018 havarerte et annet fly fra selskapet – Foto: Twitter

Dette er den fjerde alvorlige hendelsen med et fly for det tyrkiske flyselskapet de siste seks åren. Så sent som i januar 2018 havarerte ett av selskapets fly på flyplassen i Trabzon i Tyrkia, da ble flyet liggende i en bratt skråning ned mot havet etter å ha kjørt av rullebanen.

I 2015 omkom en person da en eksplosjon inntraff rett ved et fly fra selskapet på flyplassen i Istanbul, og i 2014 hadde selskapet en passasjer med en bombetrussel ombord i flyet.

SAKEN OPPDATERES

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer