16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Skjermdump: Flightaware.com

Pilot sovnet og fløy 50 kilometer forbi destinasjonen

En pilot som fløy i chartertrafikk mellom Devonport i Tasmania og King Island utenfor Melbourne i Australia 7. november, sovnet ombord i flyet og våknet 50 kilometer forbi flyplassen han skulle lande på.

Flyselskapet flyr en mindre flytype som heter Piper PA Navajo og kan ta med seg ni passasjerer. Ingen av passasjerene ombord reagerte på at piloten hadde sovnet, før de mente flyturen hadde vart litt vel lenge.

I følge avisen Daily Mail Australia er saken nå under etterforskning av Australian Transport Safety Bureau, havarikommisjonen i Australia. Piloten ble vekket opp, og snudde flyet for så å lande på King Island etter den ekstra distansen som hadde blitt fløyet.

Så langt har havarikommisjonen kun sluppet en kort rapport hvor det fremgår at piloten skal ha satt flyet på autopilot, og deretter sovnet kort tid etter avgang. Piloten hadde fløyet flere turer den samme dagen.

Den endelige rapporten etter hendelsen er ventet å komme i mars neste år.

 

Skjermdump: Flightaware.com

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer