Hangar.no

Qantas ber Airbus og Boeing utsette leveranse av nye fly

Det australske flyselskapet Qantas har bedt den europeiske flyprodusenten Airbus, og den amerikanske produsenten Boeing om å utsette leveransen av nye fly.

Selskapet skulle etter planen ha mottatt tre Boeing 787-9 de neste månedene, fly som allerede er i produksjon. I tillegg skulle selskapet etter planen ha mottatt det første av sine 18 nye Airbus A321NEO-fly i august måned.

En talsmann for flyselskapet sier at det ikke er satt noen nye datoer eller år for leveransene av nye fly. Slik situasjonen ser ut nå kan det fort bli snakk om to til tre år før de første nye flyene vil bli aktivert og levert.

Qantas har også lagt sine planer om kjøp av Airbus A350 med ekstra lang range på hylla. Planene var å kjøpe 12 Airbus A350 som skulle benyttes på verdens lengste kommersielle flyrute, mellom Sydney og London.

Nå er ruten inntil videre lagt på is.

Andre nyheter

Tyskland bestiller 38 nye Eurofightere

Hans Olav Nyborg

EASA: MAX-godkjennelse kommer i januar

Hans Olav Nyborg

Får levert to nye A380 før jul

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer