Foto: Hans O. Nyborg

Det nederlandske flyselskapet KLM skulle etter planen ha mottatt sin aller siste Boeing 737-800 fra Boeing i Seattle i april i år. Det er det siste 800-flyet som er i bestilling fra selskapet. Nå må denne leveransen utsettes til desember i år.

Årsaken er at produsenten sammen med flyselskapet har oppdaget at flyet er feilprodusert. Det skal være flykroppen som ikke passer sammen med vingene på PH-BCL.

I følge nettstedet Luchtvaartnieuws skal det være feilproduksjon med festene for vingene på selve flykroppen som er problemet. Flyet er derfor nå i ferd med å bli demontert, deretter skal flykroppen sendes tilbake til Aerosystems i Wichita som produserer selve flykroppene.

Det hører med til sjeldenheten at flykropper som er produsert, sendt til Seattle, blir satt på toget og sendt tilbake. Det vil ta rundt en til to måneder å få flyet reparert, før det så sendes til Seattle for å monteres på nytt igjen. KLM har mottatt tre Boeing 737-800 i år, og nå mangler bare det siste som skal inn i flåten.

KLM har overfor nettsiden bekreftet opplysningene.

ANNONSE
Forrige artikkelMann forsøkte å klamre seg til Boeing 737 som skulle ta av
Neste artikkelPer G. Braathen tror flyskam kommer til Norge for fullt