8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Siste KLM 737-800 leveranse utsettes i flere måneder – Flyet er feilprodusert

Det nederlandske flyselskapet KLM skulle etter planen ha mottatt sin aller siste Boeing 737-800 fra Boeing i Seattle i april i år. Det er det siste 800-flyet som er i bestilling fra selskapet. Nå må denne leveransen utsettes til desember i år.

Årsaken er at produsenten sammen med flyselskapet har oppdaget at flyet er feilprodusert. Det skal være flykroppen som ikke passer sammen med vingene på PH-BCL.

I følge nettstedet Luchtvaartnieuws skal det være feilproduksjon med festene for vingene på selve flykroppen som er problemet. Flyet er derfor nå i ferd med å bli demontert, deretter skal flykroppen sendes tilbake til Aerosystems i Wichita som produserer selve flykroppene.

Det hører med til sjeldenheten at flykropper som er produsert, sendt til Seattle, blir satt på toget og sendt tilbake. Det vil ta rundt en til to måneder å få flyet reparert, før det så sendes til Seattle for å monteres på nytt igjen. KLM har mottatt tre Boeing 737-800 i år, og nå mangler bare det siste som skal inn i flåten.

KLM har overfor nettsiden bekreftet opplysningene.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer