Hangar.no

Skuffelse hos Boeing etter Aeroflot-kanselleringen

Skuffelsen er stor hos den amerikanske flyprodusenten Boeing etter at det russiske flyselskapet Aeroflot gikk offentlig ut med en kansellering av bestilling på nye Dreamliner-fly.

I følge avisen The Seattle Times er det nå endelig en bekreftelse på at 20 Boeing 787 Dreamlinere som har stått som usikre leveranser hos Boeing siden 2015, nå ikke blir noe av. Aeroflot sa allerede under en pressekonferanse det året at de trolig ikke ville ha behov for Dreamliner-flyene i fremtiden.

For Boeing har de siste årene derfor gått med til å forsøke å få selskapet å finne en løsning på om ikke flyene allikevel kan leveres. Nå er det klart at dette ikke skjer.

For Boeing kommer kanselleringen i en tid med nok av utfordringer og vil samtidig skape uorden i en produksjonsrate på Dreamlinere som nå er økt fra 12 fly til 14 som bygges per måned.

Andre nyheter

Hugger opp 12 år gammel Boeing 777-300ER

Hans Olav Nyborg

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer