1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Starter godkjennelse av MAX-oppgradering 29. april

Det amerikanske FAA starter arbeidet med å godkjenne den nye oppgraderingen på Boeings 737 MAX-fly 29. april. I samarbeide med blant annet EASA og åtte andre luftfartsmyndigheter skal 737 MAX og den nye versjonen av MCAS-systemet gjennomgås nøye.

Flyprodusenten Boeing har gjennomført over 100 flyvninger med et testfly hvor den nye programvaren til MCAS er testet ut. Nå er Boeing ferdig med sine tester og overlater programvaren til FAA og de andre lands myndigheter for endelig godkjennelse.

Det er USA, Indonesia, Japan, Kina, Europa, Canada, Brasil, Australia og Emiratene sammen med Singapore som skal sammen godkjenne at MAX-flyene er trygge å fly, før en endelig oppheving av flyforbudet kan komme.

Gruppen som skal godkjenne MAX-flyene er del av det som blir hetende Joint Authorities Technical Review (JATR)-utvalget.

Med seg på laget har også myndighetene det amerikanske NTSB og NASA. Arbeidet med å sertifisere flyene på nytt er beregnet til å ta 90 dager melder FAA.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer