Sterk start på reiseåret 2024 – vinterferien er snart utsolgt hos Ving

Foto: Hans Olav Nyborg

Kulde, frost, snø og vind har preget årets første måned, og vinterværet har påvirket bestillingene av reiser til solrike og varme reisemål. Ving, Norges største reisearrangør, har vært i full sving med salg av reiser siden nyttår og opplevde forrige uke en imponerende økning på hele 33 % i antall vinterbestillinger, sammenlignet med samme uke i fjor. I vinterferieukene (uke 8 og 9) er 97 % av alle charterreisene utsolgt og hele 9400 nordmenn har valgt Ving for å sikre seg en solfylt vinterferie.

Ving opplever særlig stor interesse for avgangene til Kanariøyene i vinterferieukene. Ving flyr direkte dit fra en rekke norske byer, som Bergen, Stavanger, Trondheim, Torp/Sandefjord, Kristiansand, Ålesund, Haugesund, Molde, Evenes, Tromsø og Bodø. De har også flere avganger fra Oslo lufthavn til Gran Canaria og Tenerife, og herfra tilbys også charterreiser til Kapp Verde og Thailand.

Gran Canaria er det mest populære reisemålet og et betydelig antall reisende ønsker å bo på Vings egne konsepthotell for familier: Sunwing Family Resorts og Ocean Beach Club. Hele 25 % av alle vinterferiegjestene har bestilt en reise til et av disse hotellene.

Marie-Anne Zachrisson, landssjef for Ving, uttaler: «Det er åpenbart at værforholdene har en direkte innvirkning på bestillingstallene. Det er en markant økning i antall nordmenn som har bestilt en reise i vinterferien de siste ukene. Det betyr at de som har planer om å dra på en charterferie i vinterferien, bør handle raskt. Ving tilbyr imidlertid også pakker med rutefly og hotell til en rekke spennende reisemål, så det er fortsatt muligheter for de som ønsker seg til varmere strøk.»

De mest populære vinterreisemålene for sol og varme:

Gran Canaria
Tenerife
Thailand
Kapp Verde

De mest populære storbyene i vinterferien:

London
New York
Roma
Paris
Krakow

De mest populære eksotiske reisemålene med rutefly i vinterferien:

Maldivene
Mauritius
Thailand
Mexico
Bali

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe avventer Ingunn
Neste artikkelNær 200 millioner reisende på flyplasser i Italia