Foto: Hans O. Nyborg

Luftfartstilsynet i Malaysia har godkjent at flytypen Boeing 737 MAX kan benyttes igjen på landets flyplasser. Landet godkjente 737 MAX for å kunne bli fløyet i luftrommet, men ikke med landinger og avganger tidligere i sommer, men det er først nå flytypen får lande eller ta av.

CAAM har i samarbeide med FAA gjennomgått alle sider ved 737-9 og 737-8 og sikkerheten rundt flytypen. Nå er myndighetene fornøyde med at flyet står seg og at det er sikkert i bruk.

Ingen av flyselskapene i Malysia opererer 737 MAX. Malaysia Airlines og Malindo Air har begge 737 MAX i bestilling hos Boeing.

Flyselskapet Batik Malaysia som er del av Lion Air-gruppen, har operert tre Boeing 737 MAX, som ble levert i 2017. Selskapet var det første i verden til å få levert et MAX-fly, men disse flyene ble kun operert av selskapet i noen få måneder.

Flyene ble høsten 2017 overført til moderselskapet Lion Air i Indonesia.

Foto: Hans O. Nyborg
Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleHenter tilbake nok en Airbus A380
Next article (+) Sprekkdannelse årsak til kollaps av landingshjul