14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Trump-administrasjonen skylder på late utenlandske piloter for MAX-ulykkene

Luftfartsansvarlige innen Trumps administrasjon gikk onsdag ut offentlig med beskyldninger om at problemene rundt Boeings 737 MAX ikke er relatert til feil på flyene eller flyenes systemer, men «late utenlandske piloter».

I følge The Washington Post uttalte Paul Mitchell fra presidentens administrasjon «-Jeg forsøker å ha respekt for de døde, men bør vi ikke være bekymret for opplæringen og erfaringen av piloter i andre land? og hva med loggen de skriver, kan vi stole på at de er ærlige?».

Direktør for FAA, Daniel Elwell kunne si seg enig med Mitchell, at dette er absolutt viktige spørsmål å stille.

Trump-administrasjonen ga videre pilotene i de to MAX-flyene fra Ethiopian Airlines og Lion Air det glatte lag i sikkerheten ombord.

-De fløy for fort, gjorde ikke det de skulle og fulgte ikke det som er standard prosedyrer for piloter, uttalte Same Graves, som er leder for Republican on the House transportation committee, og selv er pilot.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer