Hangar.no
Foto: Youtube

Air France-fly beskutt på flyplass i Kongo

Et Airbus A330-200 fly fra det franske flyselskapet Air France, fikk skuddskader på flyplassen Pointe Noire i Kongo, søndag.

I følge nettstedet AirLive og Le Figaro skal en politimann som patruljerte flyplassens oppstillingsplass for fly, ha brukt sitt våpen og skutt mot flykroppen på Airbus A330-flyet.

Flyet skal ha fått kulehull i skroget etter skyteepisoden.

Politimannen ble selv arrestert etter hendelsen, og myndighetene sier de undersøker hvorfor vedkommende valgte å skyte på flyet. Det skal ikke ha vært mannskap eller passasjerer ombord under skytingen.

Air France-flyet var fløyet til Kongo i forbindelse med at franske myndigheter skal hente hjem franske statsborgere fra landet. Flyselskapet måtte søndag kveld sende et annet fly som erstatting for det som har fått hull i skroget etter skytingen.

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer