Foto: Youtube

Et Airbus A330-200 fly fra det franske flyselskapet Air France, fikk skuddskader på flyplassen Pointe Noire i Kongo, søndag.

I følge nettstedet AirLive og Le Figaro skal en politimann som patruljerte flyplassens oppstillingsplass for fly, ha brukt sitt våpen og skutt mot flykroppen på Airbus A330-flyet.

Flyet skal ha fått kulehull i skroget etter skyteepisoden.

Politimannen ble selv arrestert etter hendelsen, og myndighetene sier de undersøker hvorfor vedkommende valgte å skyte på flyet. Det skal ikke ha vært mannskap eller passasjerer ombord under skytingen.

Air France-flyet var fløyet til Kongo i forbindelse med at franske myndigheter skal hente hjem franske statsborgere fra landet. Flyselskapet måtte søndag kveld sende et annet fly som erstatting for det som har fått hull i skroget etter skytingen.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no