Flyselskapet Brussels Airlines har bestemt seg for å kansellere en wet-leaseavtale med det irske flyselskapet CityJet. CityJet flyr fem CRJ-900 for Brussels Airlines, på tynnere ruter i selskapets nettverk.

Ledelsen i flyselskapet har ingen tro på at etterspørselen vil ta seg oppå før tidligst i løpet av neste år. Derfor mister nå CityJet oppdraget med å fly fra Belgia til Valencia, Sevilla, Bristol, Hannover, Moskva, Santorini, Marrakech og den danske byen Billund.

I følge den belgiske avisen Het Laaste Nieuws sier en talsmann for flyselskapet at oppsigelse av avtalen betyr fem færre fly i flåten i det som står igjen av 2020, dette sammen med en rekke andre tiltak vil bedre situasjonen noe for selskapet.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no