Hangar.no

Asiana-piloter kan miste godkjennelse for å fly A380 – selskapet har ikke simulator

Flyselskapet Asiana Airlines har 143 piloter som flyr selskapets Airbus A380. Nå står flyene på bakken og pilotene får ikke den påkrevde mengden med avganger og landinger som kreves innen 90 dager.

Flyselskapet eier ikke egne simulatorer for Airbus A380, derfor har de bedt Sør-Koreas Ministry of Land, Infrastructure, and Transport (MOLIT) om å lette på reglene for 90 dager. Dette er avvist med grunnlag i at dette er internasjonale regler som gjelder for alle.

Normalt bruker flyselskapet sine Airbus A380 på rute mellom Incheon og Los Angeles, men nå er ruten innstilt og flyene står på bakken. Dermed får ikke pilotene den nødvendige og påkrevde mengden flyvning for å opprettholde sertifikat for flytypen.

Avisen Hani i Sør-Korea skriver at

-Gitt de enorme kostnadene med å fly tomme fly, vurderer vi å begrense dette til piloter som trenger å opprettholde sertifiseringen. Det er sannsynlig at vi vil begrense det til viktige medarbeidere, spesielt de som er ansvarlige for å trene pilotene våre, og få dem til å opprettholde sin sertifisering ved å gjøre innenlandsflyvninger med tomme fly. Vi håper også de thailandske myndighetene vil lette deres innreisebegrensninger slik at pilotene kan trene i silator der sier en talsmann for selskapet til avisen.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer