Asiana-piloter kan miste godkjennelse for å fly A380 – selskapet har ikke simulator

Flyselskapet Asiana Airlines har 143 piloter som flyr selskapets Airbus A380. Nå står flyene på bakken og pilotene får ikke den påkrevde mengden med avganger og landinger som kreves innen 90 dager.

Flyselskapet eier ikke egne simulatorer for Airbus A380, derfor har de bedt Sør-Koreas Ministry of Land, Infrastructure, and Transport (MOLIT) om å lette på reglene for 90 dager. Dette er avvist med grunnlag i at dette er internasjonale regler som gjelder for alle.

Normalt bruker flyselskapet sine Airbus A380 på rute mellom Incheon og Los Angeles, men nå er ruten innstilt og flyene står på bakken. Dermed får ikke pilotene den nødvendige og påkrevde mengden flyvning for å opprettholde sertifikat for flytypen.

Avisen Hani i Sør-Korea skriver at

-Gitt de enorme kostnadene med å fly tomme fly, vurderer vi å begrense dette til piloter som trenger å opprettholde sertifiseringen. Det er sannsynlig at vi vil begrense det til viktige medarbeidere, spesielt de som er ansvarlige for å trene pilotene våre, og få dem til å opprettholde sin sertifisering ved å gjøre innenlandsflyvninger med tomme fly. Vi håper også de thailandske myndighetene vil lette deres innreisebegrensninger slik at pilotene kan trene i silator der sier en talsmann for selskapet til avisen.

ANNONSE
Forrige artikkelLanserer nytt fraktselskap til tross for koronakrise i luftfarten
Neste artikkelBritish Airways sier opp 12.000 ansatte – Kutter stort på Gatwick