1.3 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Twitter / Dirk Van As (Greenland Guidance) & Ken Mankoff (GEUS)

Fant savnet motordel fra Airbus A380 i isen på Grønland

Da en av de fire motoren av typen Engine Alliance GP7000 på et Airbus A380 gikk i oppløsning over Grønland i 2017, var det viktigste for produsenten Airbus og BEA å finne delene som ble spredt over isen.

Nå er viktige deler av motoren funnet i isen og skal undersøkes nøye. Det var 30. september 2017 at et A380-fly fra selskapet Air France fikk motorhavari på en av motorene mens det var på vei mellom Paris og Los Angeles. Flyet måtte nødlandes i Goose Bay.

I følge BEA som er den franske havarikommisjonen, skal det være selve disken med motorbladene som nå er funnet i isen, en del av motoren som var viktig å få tilbake. BEA har fortsatt ikke konkludert med hva som er årsaken til havariet med den ene motoren. Nå er det tegnet et nytt håp om at motorbladene skal gi nytt svar på mysteriet.

Delene som nå er funnet skal sendes til motorprodusenten i USA og vil bli undersøkt i samråd med BEA.

BEA har tidligere sagt til franske medier at det er viktig å finne årsaken til motorhavariet, da det kan være en feil på selve motoren som må avdekkes raskt.

Andre nyheter

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Redaksjonen

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer