IAG klager på avgjørelsen til britiske myndigheter om å redde flyselskapet Flybe

Flyselskapgruppen IAG som eier British Airways, Iberia, Aer Lingus og Vueling, raser over at britiske myndigheter har valgt å lansere en redningspakke for det konkurstruede selskapet Flybe.

Administrerende direktør Willie Walsh har i et brev til den britiske transportministeren Grant Shapps, uttrykkt sterk misnøye med avgjørelsen regjeringen har tatt i denne saken.

Walsh mener det er britiske skattebetalere som nå må trå til for å redde et regionalt flyselskap fra konkurs. Britiske myndigheter har valgt å redusere skatter og avgifter for regionale flyselskap, mot at eierne bak Flybe går inn med mer kapital for å holde liv i flyselskapet som står for halvparten av innenrikstrafikken med fly i Storbritannia.

Det har haglet med kritikk i landet rundt hvorfor regjeringen ikke løftet en finger for å redde Thomas Cook i september, men nå strekker ut hånden til et mindre flyselskap. Myndighetene sier det er viktigere med å redde et regionalt selskap som flyr innlands enn et selskap som flyr charterturister til Spania, melder The Independent.

ANNONSE
Forrige artikkelRekord i antall våpenfunn i håndbagasje på amerikanske flyplasser
Neste artikkelSAS og Apollo fornyer avtale