14.2 C
Oslo
23/09/20
Hangar.no

IAG klager på avgjørelsen til britiske myndigheter om å redde flyselskapet Flybe

Flyselskapgruppen IAG som eier British Airways, Iberia, Aer Lingus og Vueling, raser over at britiske myndigheter har valgt å lansere en redningspakke for det konkurstruede selskapet Flybe.

Administrerende direktør Willie Walsh har i et brev til den britiske transportministeren Grant Shapps, uttrykkt sterk misnøye med avgjørelsen regjeringen har tatt i denne saken.

Walsh mener det er britiske skattebetalere som nå må trå til for å redde et regionalt flyselskap fra konkurs. Britiske myndigheter har valgt å redusere skatter og avgifter for regionale flyselskap, mot at eierne bak Flybe går inn med mer kapital for å holde liv i flyselskapet som står for halvparten av innenrikstrafikken med fly i Storbritannia.

Det har haglet med kritikk i landet rundt hvorfor regjeringen ikke løftet en finger for å redde Thomas Cook i september, men nå strekker ut hånden til et mindre flyselskap. Myndighetene sier det er viktigere med å redde et regionalt selskap som flyr innlands enn et selskap som flyr charterturister til Spania, melder The Independent.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer