Foto: Hans O. Nyborg

Det er tunge tider for reisegiganten Thomas Cook. Selskapet skal nå være i forhandlinger med det kinesiske selskapet Fosun om et salg av deler av selskapet for 750 millioner pund.

Thomas Cook beroliger alle som har bestillinger med reiseselskapet at det ikke er noen fare for en kollaps i selskapet. I følge både BBC og The Independent eier Fosun allerede andeler av Thomas Cook, nå er det snakk om å overta store deler av reiseselskapet raskt ettersom det er behov for å fylle på kontoen raskt med ny kapital.

Dersom avtalen om et salg går igjennom skal Fosun overta aksjemajoriteten i Thomas Cook reiseselskap, i tillegg til en stor andel av eierskapet i reisegruppens flyselskapvirksomhet.

BBC melder at avtalen tar høyde for å gjøre opp en stor andel av Thomas Cooks gjeld overfor banker og kreditorer slik at mye av driften gjennom kommende vintersesong starter med blanke ark.

For charteroperasjonene til selskapet melder Thomas Cook at det i år er en nedgang på 9 prosent i forhold til bestillinger av charteropphold i utlandet, i tillegg til at flyselskapene har en nedgang på 3 prosent i antall charterpassasjerer.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa flytter A380-fly til München – Misfornøyde med Fraport
Neste artikkelATR skled av rullebane i Katmandu