10.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto: Illustrasjon/Arkiv

Leter etter årsaken til helikopterstyrt nær Røldal

Politiet og Havarikommisjonen skal nå undersøke helikopteret av typen Robinson R44, etter havariet mellom Røldal og Seljestad søndag.

To personer i 40-årene omkom da helikopteret de fløy styrtet etter avgang fra Røldal Skisenter.

Et Sea King helikopter fant vraket av helikopteret i svært ulendt terreng, i en en fjellside med mye snø. Helikopteret skulle etter planen fly fra Røldal og til Karmøy utenfor Haugesund. Avgangen skal ha vært ved 15.30 tiden søndag, og helikopteret ble meldt savnet ved 21.50 tiden da det ikke hadde dukket opp på Karmøy.

Helikoptertypen er en av de mest vanlige i Norge.

R44 forbud i flere land

Flere land, deriblant New Zealand har innført forbud mot bruk av Robinson R44 i statlige selskap. Dette har skjedd nå i 2018 etter flere ulykker med både Robinson R44 samt modellene R22 og R44.

I New Zealand er det fokus på at helikoptertypen er en risiko å fly, og i oktober 2016 ble de tre typene satt på en liste over usikre helikoptre som muligens bør forbys i bruk.

18 personer har død i ulykker med Robinson R22, R44 og R66 de siste 20 årene i landet. I Norge har det vært 17 ulykker med typen siden 1997 i følge Aftenposten.

I USA har 165 personer omkommet i 96 helikopterhavarier med Robinson R-44 og R22 siden år 2000. Totalt har 512 personer omkommet i 291 havarier med helikoptertypene på verdensbasis siden 1982.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer