Lufthansa stanser finansiering av Junkers-52 fly

Det tyske flyselskapet Lufthansa har bestemt seg for ikke å yte økonomisk støtte til Deutsche Lufthansa Berlin Foundation, som operere en av de siste Junkers 52 som fortsatt er flygedyktig.

D-AQUI er et av få Junkers 52 som fortsatt flyr. Siden 1986 har flyet blitt fløyet på oppvisninger, og med passasjerer på sightseeing i Europa.

Flyet som ble levert til Lufthansa i 1936, har også en historie fra mange år i tjeneste hos DNL – Det Norske Luftfartsselskap. Nå spøker det for fremtiden til flyet, som kan bli satt på bakken for godt.

Etter at et Junkers 52 havarerte i Sveits i 2018, og 20 personer omkom, har flytypen gått en usikker fremtid som flygende. Samtlige Junkers 52 i Sveits fikk flyforbud.

Lufthansa bekrefter at de har trukket sin økonomiske støtte til flyet i Tyskland. Selskapet henviser til at de har utbetalt store summer de siste årene for å holde flyet vedlike, men at det nå ikke ble bevilget penger til dette fremover melder Aero Telegraph.

I 2018 stanset også Lufthansa arbeidet med å restaurere et Lockheed L-1649 Starliner fly, som skulle inngå som et fly for bruk med betalende passasjerer på sightseeing, på samme måte som Junkers-flyet. Arbeidet med å restaurere dette flyet hadde da pågått siden 2007.

ANNONSE
Forrige artikkelBritish Airways markerer 100-års jubileet.
Neste artikkelSAS og Norwegian opplever svindel med bonuspoeng