9.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Lufthansa stanser finansiering av Junkers-52 fly

Det tyske flyselskapet Lufthansa har bestemt seg for ikke å yte økonomisk støtte til Deutsche Lufthansa Berlin Foundation, som operere en av de siste Junkers 52 som fortsatt er flygedyktig.

D-AQUI er et av få Junkers 52 som fortsatt flyr. Siden 1986 har flyet blitt fløyet på oppvisninger, og med passasjerer på sightseeing i Europa.

Flyet som ble levert til Lufthansa i 1936, har også en historie fra mange år i tjeneste hos DNL – Det Norske Luftfartsselskap. Nå spøker det for fremtiden til flyet, som kan bli satt på bakken for godt.

Etter at et Junkers 52 havarerte i Sveits i 2018, og 20 personer omkom, har flytypen gått en usikker fremtid som flygende. Samtlige Junkers 52 i Sveits fikk flyforbud.

Lufthansa bekrefter at de har trukket sin økonomiske støtte til flyet i Tyskland. Selskapet henviser til at de har utbetalt store summer de siste årene for å holde flyet vedlike, men at det nå ikke ble bevilget penger til dette fremover melder Aero Telegraph.

I 2018 stanset også Lufthansa arbeidet med å restaurere et Lockheed L-1649 Starliner fly, som skulle inngå som et fly for bruk med betalende passasjerer på sightseeing, på samme måte som Junkers-flyet. Arbeidet med å restaurere dette flyet hadde da pågått siden 2007.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer