Pilotene som fløy et Airbus-fly fra selskapet VietJet i Vietnam 1. juledag, må forklare seg for myndighetene etter at de landet på feil rullebane.

Flyet med 163 personer ombord fikk tekniske problemer kort tid etter avgangen fra flyplassen ved Cam Ranh. Etter 10 minutter i luften bestemte pilotene seg for å avbryte flyturen til Ho Chi Minh, og returnere til Cam Ranh.

Pilotene fikk tildelt rullebanen for å lande, men tok feil av rullebanen og landet på en bane de ikke hadde godkjennelse til å lande på. Rullebanen pilotene valgte å lande på var stengt for vedlikehold.

Hendelsen er nøyaktig den samme som pilotene i et fly fra Vietnam Airlines klarte å gjøre i april i år, da de måtte returnere til flyplassen ved Cam Ranh , landet de på feil rullebane, den samme som pilotene i VietJet-flyet nå valgte.

De to pilotene fra selskapet VietJet har blitt suspendert fra sine stillinger inntil videre etter hendelsen. Civil Aviation Authority of Vietnam (CAAV) har også bestemt at flyselskapet ikke får øke antallet flyvninger til en rekke byer i Vietnam, før hele selskapets sikkerhet er gjennomgått, skriver Viexpress.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa får skylden for at Merkels fly måtte snu
Neste artikkelAvviser at Hainan Airlines er til salgs