Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Avviser at Hainan Airlines er til salgs

HNA Group har gjennom en pressemelding avvist at flaggskipet Hainan Airlines er til salgs. Flere medier, blant annet Skift.com har i desember meldt at det kinesiske statlige selskapet Air China skal ha hatt samtaler med HNA om å kjøpe opp Hainan Airlines.

I følge HNA Group skal det ikke være slike samtaler på gang, og flyselskapet er ikke til salgs.

Mediene meldte at det skal ha foregått minst to møter på høyeste plan mellom de to selskapene, hvor blant annet Hainan Airline har blitt diskutert som et salgsobjekt. Disse møtene skal ha foregått tidligere i år, mens det ikke skal ha vært noen flere møter etter dette.

HNA Group er i dype økonomiske problemer og har det siste året solgt unna en rekke selskaper og eiendommer for å forbedre økonomien.

Hainan Airlines er Kinas største privateeide flyselskap som i oktober i år annonsert at selskapet i 2019 åpner en ny rute fra Kina til Norge. Ruten skal etter planen starte opp våren 2019 uten at selve datoen for denne oppstarten er gjort kjent. Selskapet har heller ikke åpnet for bestillinger av flybilletter mellom Kina og Norge gjennom reisebyråer eller sine egne nettsider.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer