10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian ikke i havn med samtaler rundt erstatning fra Boeing

Flyselskapet Norwegian har siden sommeren 2019 forhandlet med flyprodusenten Boeing om erstatting for at 737 MAX-flyene står på bakken.

I følge Dagens Næringsliv er samtalen svært kompliserte da det ikke bare dreier seg om hvor mye Boeing må ut med som erstatting i penger til Norwegian, men også tidslinjen for når flyene kan leveres etter at de er godkjente.

Mens det tyrkiske flyselskapet Turkish Airlines, Icelandair, TUI Tyskland og Southwest Airlines er i havn med sine forhandlinger, er det en lang rekke aktører deriblant Norwegian som ikke er i havn.

Norwegian hadde et håp om å komme i havn med en avtale før nyttår. Problemene med at MAX-flyene blir forsinket er i følge avisen årsaken til at Norwegian har måtte hente inn frisk kapital flere ganger i året som gikk.

LES OGSÅ: NORWEGIAN I SAMTALER MED BOEING OM ERSTATNING
LES OGSÅ: FAA KAN STARTE TESTER AV 737 MAX I LUFTEN MOT SLUTTEN AV JANUAR 2020

Et Norwegian Boeing 737 MAX 8-fly på Renton ved Seattle. Foto: Hans O. Nyborg

Turkish Airlines har inngått en økonomisk avtale på 230 millioner dollar, og en midlertidig leveranseplan for MAX-flyene som har forbehold om godkjenning av FAA og EASA.

I følge avisen kan en erstatting fra Boeing til Norwegian ligge nær opptil 335 millioner dollar, ettersom selskapet har flere MAX-fly enn Turkish Airlines. Turkish Airlines har 12 Boeing 737 MAX på bakken som er levert, Norwegian har 18 fly.

I tillegg har begge selskapene en rekke MAX-fly på vei gjennom produksjonssystemet som er mer eller mindre ferdige.

LES OGSÅ: NORWEGIAN SETTER SINE MAX-FLY PÅ BAKKEN

Turkish Airlines og Norwegian har en lang rekke 737 MAX stående lagret i Seattle-området. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer