1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: NTSB

NTSB: Mye tyder på metalltretthet i PW4000-motor som havarerte

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB – National Transportation Safety Board, skriver i et kort memo at mye tyder på at PW4000-motoren som havarerte under en flytur med et Boeing 777 fra United Airlines lørdag, har tegn på metalltretthet.

Skader på skroget. FOTO: NTSB

Motoren havarerte mens flyet var i rute og befant seg over Denver i USA. Under en digital pressekonferanse mandag bekreftet NTSB at det var snakk om at de tegnene som sees i den havarerte motoren, er klare tegn på metalltretthet.

Politiet i Broomfield har de siste dagene samlet inn et stort antall metalldeler etter den havarerte motoren. Metalldelene har falt ned over flere områder i byen skriver de på Twitter.

NTSB meldte i går at to av de totalt 22 vifteblad er ødelagt i selve motoren, ett nær rotfestet, det andre knekt midt på.

Det har oppstått små skader også på selve flyskroget i forbindelse med at motoren gikk nærmest i oppløsning.

Det ene motorbladet har løsnet helt nede ved festet sitt trolig etter metalltretthet melder NTSB: Foto: NTSB

Andre saker

Sør-Sudan: 10 omkom i flyulykke

Redaksjonen

Skal demontere TWA 800 etter nesten 25 år

Redaksjonen

Kvinne skadet etter å ha blitt truffet av motordeler fra fly

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer