12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Twitter

Passasjerer måtte holde nødskliene på bakken under evakuering – Holdt på å blåse bort

Da kabinen ble fylt med røyk, måtte pilotene be om prioritert landing på flyplassen i Barcelona. Det var det spanske flyselskapet Vueling rute VY2118 fra Málaga til Barcelona sist fredag, at dramatikken utspant seg ombord.

For da flyet hadde landet på El Prat-flyplassen ble de fleste av flyets nødsklier aktivert og passasjerene ble bedt om å evakuere flyet. Problemet var bare at uværet som har herjet Spania siste uke, ga en vindstyrke som gjorde at nødskliene blafret i vinden og flere ganger ble vrengt over taket på flyet.

Flere av passasjerene måtte ta tak i nødskliene for å holde disse nede mot bakken slik at andre ombord kunne komme seg ut av flyet. I følge flere spanske medier var passasjerene oppgitt over manglende struktur hos mannskapet ombord. I følge flere passasjerer ombord skal kabinbesetningen ikke ha gjort noe for å forsøke å organisere evakueringen på en måte som gjorde at alle kom seg raskt ut.

Avisen Daily Mail i Storbritannia har intervjuet to kabinansatte fra flyselskapet Ryanair, som tilfeldigvis var ombord i flyet som privatpersoner og ikke på jobb. Disse to skal ha tatt delvis kommandoen og hjulpet passasjerer med å evakuere flyet.

På flyplassen skal det i følge spanske medier ikke ha vært noe mannskap som tok i mot flyet da det skulle evakueres. Passasjerene ombord har klaget til selskapet og flyplassen over manglende bistand på bakken når flyet ble tømt for passasjerer og mannskap.

Først etter at alle var ute ankom det busser og mannskap fra flyplassen melder avisen.

Det er ikke kjent hav som var årsaken til at kabinen ble fylt opp med røyk.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer