Flyselskapet Qantas i Australia har måtte sende hjem og permittere 2500 ansatte som følger av lockdown i Sydney, som får følger for flytrafikken over hele landet.

I følge BBC er det både piloter, kabinansatte og bakkemannskap som sendes hjem i minst to måneder. Flyselskapet har sagt seg villig til å betale lønn frem til 15. august, etter dette er det opptil de ansatte å søke myndighetene om stønad.

Det er Deltavarianten av koronaviruset som nå sprer seg raskt i Australia. Siden lockdown startet 26. juni har over 200 personer blitt smittet med viruset daglig i Sydney. Nærmest samtlige australske stater har innført forbud mot at innbyggere i og rundt Sydney får reise til andre byer eller steder i landet.

I følge Qantas er det flere tusen flyavganger i landet som er innstilt de siste månedene.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no