Det amerikanske FAA leter etter unge dyktige gamere når det skal rekrutteres nytt personell til stillinger som flygeleder. Det amerikanske luftfartstilsynet har startet kampanjen «Level Up» for å skaffe 4300 nye ansatte til stillinger som flygeleder.

Målet er unge mennesker som er gode på dataspill, som har evne til å tenke raskt, fornuftig og å løse oppgavene de står overfor på en solid måte. Gjennomsnittslønn på 1,2 millioner kroner, eller 132.000 amerikanske dollar er ikke å forakte når det nå skal lokkes frem unge talenter. Kampanjen retter seg mot de mellom 18 og 35 år.

En av de unge som allerede er rekruttert inn er amerikanske Marcus Brice, som etter mange år foran PC-skjermen og nærmest helt spillavhengig, nå jobber som flygeleder med stor suksess. På jobben hjelper han blant annet det amerikanske presidentflyet «Air Force One» på sine avganger og landinger nærmest daglig.

Se intervju nettstedet TMZ har gjort med Marcus her:

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no