12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Piloter forsøkte å lande på feil flyplass to ganger

Pilotene ombord på et MD-88 fly fra det iranske flyselskapet Taban Airlines hadde akkurat fløyet ruten mellom Mashhad og Payam da de under landing på rullebanen ble gjort oppmerksom på at det var feil flyplass. 

Pilotene hadde siktet seg inn på Fat’h flyplassen som ligger 10 kilometer fra Payam-flyplassen. I følge en nylig utgitt rapport fra havarikommisjonen i Iran valgte pilotene og avbryte landingen på det som var feil flyplass, og ga gass og tok av igjen. Så tok de en sving i luften før de ga landingen ett nytt forsøk, det skjedde på samme flyplass som var feil flyplass. 

Dermed hadde pilotene forsøkt å lande på feil flyplass to ganger etter hverandre. På nytt ble pilotene gjort oppmerksom av flygeleder at de var på feil rullebane, og feil flyplass. 

På tredje forsøket klarte pilotene å få andet flyet med 155 personer ombord. Hendelsen fant sted 16. november i år. 

I følge ASN er begge flyplassene plassert slik geografisk at rullebanene ligger på linje med hverandre, ti kilometer i distanse mellom seg. 

Havarikommisjonen i Iran er svært kritiske til at ingen av pilotene valgte å rapportere hendelsen inn til myndighetene, noe som de er pålagt å gjøre. I tillegg oppdaget havarikommisjonen at flyets CVR – Taleregistrator var avslått og samtalene mellom pilotene i cockpitene og med flygeleder ble dermed ikke tatt opp slik det er påkrevd. 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer