11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Russland strammer inn mulighet for å fly vestlige flytyper

Russiske myndigheter har startet arbeidet med å stramme inn på mulighetene for at landets flyselskap kan kjøpe eller lease vestlige fly.

Det startet med at det russiske flyselskapet Aeroflot fikk avvist en søknad om å importere 30 Boeing 737 MAX-fly fra USA til Russland, som skal benyttes av datterselskapet Pobeda. Kort tid etter fikk det russiske selskapet Red Wings avslag på å importere fem Airbus A220-300 fra et russisk leasingselskap.

Aeroflot har fått et «råd» fra myndighetene om å se bort fra Boeing-fly, og konsentrere seg om det nye MC-21 som er et ny russiskprodusert passasjerfly.

Airbus har ikke lykkes i å få russisk godkjennelse for at flytypen Airbus A220 kan operere i russisk luftfart. Dermed er den flytypen nå ekskludert fra å kunne hentes inn av russiske flyselskap.

Aeroflot har nylig måtte nøye seg med å kjøpe 100 Sukhoi SS100 Superjet, for å få opp produksjonen og tallene på leverte fly fra den russiske produsenten bak flytypen.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer