13.3 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Saksøker egne mekanikere etter 2200 flykanselleringer siste tre måneder

Det amerikanske flyselskapet American Airlines har valgt å saksøke sine egne mekanikere gjennom fagforeningen til de ansatte.

Siden februar i år har flyselskapet måtte kansellere 2200 flyvninger på grunn av at fly er tatt ut av trafikk, og ikke er ferdig hos vedlikeholdsavdelingen i henhold til oppsatt skjema.

American Airlines mener det pågår en aksjon blant mekanikere ettersom det tar «ekstremt lang tid» å utføre vedlikehold og reparasjoner på fly som tas ut av trafikk. Det har pågått forhandlinger mellom mekanikere og ledelsen i flyselskapet siden American Airlines overtok konkurrenten US Airways i 2015. Partene har så langt ikke kommet til enighet, noe som flyselskapet nå tror de ansatte protesterer mot i det stille.

American Airlines har derfor tatt ut søksmål mot fagforeningene Transport Workers Union of America, AFL-CIO og International Association of Machinists and Aerospace Workers (TWU), hvor de ansatte er medlem.

Totalt er det 644 kanselleringer som har måtte gjøres fordi det ikke har skjedd noe med fly som skulle ha blitt reparert og satt tilbake i trafikk, i tillegg til 1500 tilfeller av kanselleringer på bakgrunn av at flyene ikke er ferdige hos vedlikeholdsavdelingen. I 270 tilfeller de siste tre månedene har flyene som skal benyttes kommet på plass ved gatene eller på flyplassene etter mer enn to timers forsinkelse.

I følge USA Today varsler nå flyselskapet at sommersesongen som starter nå førstkommende fredag vil by på problemer i flytrafikken, ettersom aksjonene fra de ansatte ikke stanses.

Over 2000 avganger denne sommeren er ventet å bli kansellert eller forsinket med mer enn to timer. Det er rundt 300.000 passasjerer som blir berørt av utfordringene flyselskapet har med sine ansatte heter det.

I dag har American rundt 14 kansellerte avganger per dag grunnet at fly ikke blir ferdig i vedlikeholdshangarene til selskapet, etter skjema.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer