Hangar.no
Foto: Twitter
Ulykker og hendelser

Skled av rullebanen og knakk nesehjulet

Pilotene som fløy et Boeing 737-800 fra selskapet SpiceJet mellom Jaipur og Mumbai mandag, klarte ikke å stanse opp på rullebanen i Mumbai, som var våt av regn.

Da flyet kom inn for landing skal pilotene ha hatt nærmest ingen bremseeffekt på rullebanen som var delvis tildekket med store mengder vann i forbindelse med kraftig regn.

Flyet skled av rullebanen og endte opp 160 meter på utsiden, der nesehjulet knakk etter et møte med ulendt terreng.

Det ble tilløp til kaos i kabinen da oksygenmaskene ble utløst i det flyet stanset opp med et kraftig smell i det nesehjulet knakk. Ingen kom til skade og alle ombord ble evakuert ut av flyet.

India har opplevd det kraftigste regnet på minst ti år, Da flyet landet i Mumbai var regnvær på sitt kraftigste. Flere mennesker skal ha omkommet i forbindelse med at vegger i bygninger har gitt etter og falt sammen den samme dagen som SpiceJet skled av rullebanen.

Andre nyheter

Mann forsøkte å klamre seg til Boeing 737 som skulle ta av

Hans Olav Nyborg

Boeing 737 havari – Pilotene ignorerte 13 advarsler i cockpiten før landing

Hans Olav Nyborg

Disse flytypene har aldri styrtet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer