Skulle gi vannsalutt for Airbus-fly, endte med å knuse dør på nødutgang

Her treffer den ene vannstrålen nødutgangen på flyet. Foto: GCAA

Da et Airbus A320 fly fra selskapet Saudia Arabian Airlines landet på flyplassen i Dubai, ble det møtt med en vannsalutt fra to brannbiler. Det endte med at det gikk helt galt for den ene brannbilen.

Anledningen var feiringen av den nasjonale dagen i Saudi Arabia, og flyplassen i Dubai ville gi pilotene og passasjerene en hilsen ved at to brannbiler spylte vann i en bue over flyet.

Men for en av brannbilene oppsto det tekniske problemer, noe som førte til at vannkanonen sørget for at vannstrålen ble sendt rett opp i lufta, og deretter rett inn i siden på Airbus-flyet, men det resultat at vannstrålen knuste den ene av flyets to nødutganger over den ene vingen.

Selve døren til nødutgangen ble dyttet innover i flyets kabin. Pilotene fikk dermed advarsel om at en av nødutgangene var blitt åpnet. Flyet måtte dermed taues inn til gaten og tømmes for passasjerer. Tre av passasjerene på raden der nødutgangen ble sprutet inn i kabinen fikk småskader av hendelsen.

Pilotene hadde ikke fått beskjed fra flygeleder at det var en vannsalutt som skulle sprutes over flyet skriver Aviation Herald.

ANNONSE
Forrige artikkelGulfstream satte verdensrekord for privatfly
Neste artikkelPassasjer forsøkte å hoppe fra El-Al fly underveis til terminalen på JFK