13.3 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Her treffer den ene vannstrålen nødutgangen på flyet. Foto: GCAA

Skulle gi vannsalutt for Airbus-fly, endte med å knuse dør på nødutgang

Da et Airbus A320 fly fra selskapet Saudia Arabian Airlines landet på flyplassen i Dubai, ble det møtt med en vannsalutt fra to brannbiler. Det endte med at det gikk helt galt for den ene brannbilen.

Anledningen var feiringen av den nasjonale dagen i Saudi Arabia, og flyplassen i Dubai ville gi pilotene og passasjerene en hilsen ved at to brannbiler spylte vann i en bue over flyet.

Men for en av brannbilene oppsto det tekniske problemer, noe som førte til at vannkanonen sørget for at vannstrålen ble sendt rett opp i lufta, og deretter rett inn i siden på Airbus-flyet, men det resultat at vannstrålen knuste den ene av flyets to nødutganger over den ene vingen.

Selve døren til nødutgangen ble dyttet innover i flyets kabin. Pilotene fikk dermed advarsel om at en av nødutgangene var blitt åpnet. Flyet måtte dermed taues inn til gaten og tømmes for passasjerer. Tre av passasjerene på raden der nødutgangen ble sprutet inn i kabinen fikk småskader av hendelsen.

Pilotene hadde ikke fått beskjed fra flygeleder at det var en vannsalutt som skulle sprutes over flyet skriver Aviation Herald.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer