Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Slutt for Thomas Cook tekniske base i Manchester

Fredag ble den tekniske basen til selskapet Thomas Cook i Manchester stengt, to måneder etter at moderselskapet kollapset.

Den tekniske basen som har drevet vedlikehold på en lang rekke fly for både Thomas Cook-selskapene og andre kunder i Europa, har blitt opprettholdt med et minimum av bemanning de siste to månedene.

Meningen med at driften fortsatte var å få ferdig de flyene som sto inne i hangaranlegget for vedlikehold. Blant annet ett av flyene til det som var Thomas Cook Scandinavia, nå Sunclass Airlines. Et av selskapets Airbus A330 sto inne til vedlikehold da konkursen var et faktum.

Nå kan det bli muligheter for selskapet å hente tilbake dette flyet dersom alt med leasing av flyet og avtaler rundt dette går i orden.

21. november i år kunne pressetalskvinne i Spies og Sunclass Airlines fortelle Hangar.no, at flyet i Manchester nok ville ta litt lengre tid å få orden på.

Samtidig som den tekniske basen nå stenger har myndigheten gitt beskjed at en rekke ansatte som har vært sykemeldte i over seks måneder, nå ikke lengre får noen utbetalinger fra boet, og må søke sine forsikringsselskap om sykepenger fremover.

Andre nyheter

Konkursrammet flyselskap vil levere tilbake 19 fly til leasingselskapene

Hans Olav Nyborg

Kommer ikke til å kvitte seg med A380 – Skal tilbake i trafikk så raskt som mulig

Hans Olav Nyborg

Air New Zealand setter Boeing 777 på bakken – utsetter leveranse av nye Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer