Foto: Hans O. Nyborg

Fredag ble den tekniske basen til selskapet Thomas Cook i Manchester stengt, to måneder etter at moderselskapet kollapset.

Den tekniske basen som har drevet vedlikehold på en lang rekke fly for både Thomas Cook-selskapene og andre kunder i Europa, har blitt opprettholdt med et minimum av bemanning de siste to månedene.

Meningen med at driften fortsatte var å få ferdig de flyene som sto inne i hangaranlegget for vedlikehold. Blant annet ett av flyene til det som var Thomas Cook Scandinavia, nå Sunclass Airlines. Et av selskapets Airbus A330 sto inne til vedlikehold da konkursen var et faktum.

Nå kan det bli muligheter for selskapet å hente tilbake dette flyet dersom alt med leasing av flyet og avtaler rundt dette går i orden.

21. november i år kunne pressetalskvinne i Spies og Sunclass Airlines fortelle Hangar.no, at flyet i Manchester nok ville ta litt lengre tid å få orden på.

Samtidig som den tekniske basen nå stenger har myndigheten gitt beskjed at en rekke ansatte som har vært sykemeldte i over seks måneder, nå ikke lengre får noen utbetalinger fra boet, og må søke sine forsikringsselskap om sykepenger fremover.

ANNONSE
Forrige artikkelBRA leier inn Embraer-fly for å erstatte Avro-jetene
Neste artikkelNå er første A350 for SAS på vei til København