Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Søndag forsvinner den siste Boeing 747 ut av flåten til KLM

For Boeings store stolthet 747 jumbojeten, er dagene på flere vis talte. Ikke før British Airways som ett av få selskap i Europa som opererer flytypen, velger å fase ut samtlige på få uker, er det søndag duket for enda et selskapet med siste flyvning.

Det nederlandske selskapet KLM vil førstkommende søndag 25. oktober fase ut de to siste Boeing 747 som er i flåten. Dermed er det over og ut for flytypen også i Nederland.

Foto: Hans O. Nyborg

I følge nettstedet nu.nl vil både PH-BFV og PH-BFW gjøre sine siste landinger på Amsterdam Schiphol søndag kveld. Begge disse flyene vil lande med rutenummer 747 som en liten markering på at nå er det slutt.

KLM har siden 1971 operert 45 fly av typen 747 i 200, 300 og 400 varianten. Selskapet vil dermed nesten ha feiret 50 år med 747, dersom det hadde vært aktuelt å faset ut siste flyet i 2021.

KLM vil også stå i historien som en partene i den aller verste flyulykken med flytypen, da en av Boeing 747-200 flyene til selskapet kolliderte med en 747 fra Pan Am på Tenerife i 1977.

Når både British Airways og KLM nå har faset ut sine jumbojet-fly, blir det Lufthansa som står tilbake med flytypen, uten at det er helt avgjort hva som skal skje med selskapets 747-400 og 747-8. For øyeblikket blir trolig selskapet 747-8 hentet tilbake i trafikk igjen, mens 13 av selskapets 747-400 også kommer tilbake, men vil bli faset ut frem mot 2025.

KLM 747-200 (Hans Olav Nyborg)

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer