11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Vil kvitte seg med alle 22 Sukhoi SSJ100 SuperJet så raskt som mulig

Det meksikanske flyselskapet Interjet ønsker å kvitte seg med samtlige Sukhoi SSJ100 Superjet, som selskapet har 22 av i flåten.

Kunden har vært en av de viktigste salgsargumentene for Sukhoi utenfor Russland. Nå har flyselskapet fått nok av flytypen og vil først forsøke å selge flyene , før de blir lagret et sted i en ørken.

Interjet er den nest største operatøren av flytypen i verden, etter Aeroflot som opererer rundt 50 slike fly.  Flyselskapet i Mexico har hatt store tekniske problemer med flytypen siden det første flyet ble levert august 2013.

Fortsatt har selskapet seks slike fly i bestilling, men de ønsker selskapet ikke å få levert.

Så sent som i august i år mottok flyselskapet en økonomisk erstatting fra den russiske flyprodusenten, på nær 40 millioner amerikanske dollar. Dette for tekniske problemer og det faktum at flere av de leverte flyene har stått på bakken i lengre perioden av sin tid hos Interjet.

Interjets største utfordring har vært at Sukhoi ikke har hatt noen fasiliteter for vedlikehold eller reparasjoner av flyene i USA eller Sør-Amerika. Det har også vært sparsommelig med reservedeler tilgjengelig når flyselskapet har hatt tekniske utfordringer på flytypen.

I følge Aviation watch skal Interjet være i samtaler med Airbus om å erstatte Sukhoi-flyene med Airbus A320neo-fly.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer