Vil kvitte seg med alle 22 Sukhoi SSJ100 SuperJet så raskt som mulig

Foto: Hans O. Nyborg

Det meksikanske flyselskapet Interjet ønsker å kvitte seg med samtlige Sukhoi SSJ100 Superjet, som selskapet har 22 av i flåten.

Kunden har vært en av de viktigste salgsargumentene for Sukhoi utenfor Russland. Nå har flyselskapet fått nok av flytypen og vil først forsøke å selge flyene , før de blir lagret et sted i en ørken.

Interjet er den nest største operatøren av flytypen i verden, etter Aeroflot som opererer rundt 50 slike fly.  Flyselskapet i Mexico har hatt store tekniske problemer med flytypen siden det første flyet ble levert august 2013.

Fortsatt har selskapet seks slike fly i bestilling, men de ønsker selskapet ikke å få levert.

Så sent som i august i år mottok flyselskapet en økonomisk erstatting fra den russiske flyprodusenten, på nær 40 millioner amerikanske dollar. Dette for tekniske problemer og det faktum at flere av de leverte flyene har stått på bakken i lengre perioden av sin tid hos Interjet.

Interjets største utfordring har vært at Sukhoi ikke har hatt noen fasiliteter for vedlikehold eller reparasjoner av flyene i USA eller Sør-Amerika. Det har også vært sparsommelig med reservedeler tilgjengelig når flyselskapet har hatt tekniske utfordringer på flytypen.

I følge Aviation watch skal Interjet være i samtaler med Airbus om å erstatte Sukhoi-flyene med Airbus A320neo-fly.

ANNONSE
Forrige artikkelDanske NAC kjøper tre Embraer 190-fly
Neste artikkelNå er endelig rullefortauene i gamle G19 terminalen på plass!