18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

VLM konkurs for tredje gang

Det belgiske flyselskapet VLM er konkurs, for tredje gang siden 2016. Det opprinnelige VLM Airlines som ble startet opp i mai 1993, gikk konkurs i mai 2016. I september 2016 fikk en ny investor kjøpt konkursboet, sikret seg ny AOC-lisens og dermed var VLM Airlines på vingene igjen. 

I august i år var selskapet teknisk konkurs og alle ruter ble innstilt. Selskapet som da het VLM Airlines Antwerpen la ned alle sine flyvninger, men fortsatte med charter og ACMI-flyvninger som VLM Airlines Brussels.

Selskapet har fløyet på vegne av blant andre Thomas Cook i Belgia. To Airbus A320 ble i oktober i år overdratt til Thomas Cook Balearics, mens et Airbus A321 fly som ble levert til selskapet i juni i år, er tilbake hos utleieselskapet AerCap som beordret retur etter manglende betaling for leie. 

Dagens VLM Airlines Brussels som nå er konkurs, ble reist i fra asken etter Thomas Cook Airlines Belgium, som valgte å legge ned sitt flyselskap og heller leie inn fly fra andre aktører i 2017.

Andre nyheter

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

HNA-gruppens styreformann har fått forbud mot å fly, ta tog eller reise på ferie

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer