Skjermdumper

For medier som skal omtale hendelser med en bestemt flytype er det ofte utfordringer nok i å få betegnelsen rett. I løpet av de siste ukene med fokus på Boeings 737 MAX, har medier verden over nok ikke alltid klart å skjønne forskjeller på Airbus, Boeing, 737 eller 747.

En gjennomgang vi i Hangar.no har gjort i sosiale medier viser at TV-kanalen nok er verstingene i både grafisk bruk av flytyper som er feil i forhold til 737 MAX, men nettaviser er ikke langt unna.

I Asia har en lang rekke TV-kanaler benyttet bilder eller tegninger av Boeing 747 og gitt Boeing 737 MAX navnet 747 MAX. I flere tilfeller også med 747 MAX 800 som betegnelse.

En lang rekke medier har også benyttet Airbus-fly, og en TV-kanal i Malaysia benyttet bilde av et Airbus A380 fra Malaysian Airlines til å illustrere 737 MAX.

Et av de kanskje mest merkelige grafiske uttrykkene som skal vise Boeing 737 MAX – Skjermdump: Twitter

Flere europeiske medier, også norske, har rotet mye med forskjellene på Boeing 737 MAX 8, Boeing 737-800 og en lang rekke andre flytyper som har fått mikset navnet sitt.

Både VG og Dagbladet har hatt sine egne versjoner av flytypen, VG har omtalt flyet som Boeing 747 MAX.

Flere tyske medier har valgt en annen vri, etter at Reuters omtalte ulykken med et Boeing 737 MAX 8 fra Ethiopian Airlines, som Boeing 237-800. Dette ble ikke bare benyttet i saken fra Reuters som spredte seg i tyske medier, men også benyttet senere i en lang rekke egenproduserte artikler.

Overraskende nok er det flest amerikanske medier som har omtalt flytypen som Boeing 787 MAX. Store tunge internasjonale medier som CNN, Time og NBC har alle gått i samme fellen her.

ANNONSE
Forrige artikkelFlere flyselskap truer med å kansellere MAX-bestilling
Neste artikkelSully Sullenberger: Kritisk til bruk av 737 MAX pilot med bare 200 timer