1 C
Oslo
20/01/21
Hangar.no
Foto: NTSB

Amerikansk flyselskap slått konkurs

Det amerikanske charterselskapet Miami Air er konkurs. Flyselskapet stanset alle sine operasjoner og flyvninger 8. mai.

I følge selskapet har krisen i luftfarten under koronaviruset ført til at selskapet mangler likviditet og at mangel på charteroppdrag fører til at selskapet ikke kan fortsette driften.

Miami Air har fløyet en lang rekke lag innen fotball og andre idretter, men ettersom alle idretter er stanset under koronakrisen har også leieavtalene med idrettsklubber i USA blitt kansellert.

Selskapet har slitt mye i motbakke de senere år, og hendelsen der et fly skled av rullebanen i Jacksonville i mai i 2019, har også hatt en negativ konsekvens for selskapets mengde med oppdrag etter dette.

Selskapet har operert seks Boeing 737-800 med utelukkende business-seter i kabinen. Disse flyene har hatt fra 68 til 168 seter i kabinen.

Miami Air ble stiftet i 1991.

Miami Air under landing på Amsterdam Schiphol, FOTO: HANS O. NYBORG

Miami Air under landing i Seattle – FOTO: HANS OLAV NYBORG

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer