12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Canada gir etter for press – stenger luftrommet for bruk av 737 MAX

Kanadiske myndigheter har ventet på at det amerikanske FAA skal gå ut med et flyforbud på flytypen 737 MAX. Da det ikke ser ut til å komme har myndighetene nå valgt å følge Europa og Asia, og stenger kanadisk luftrom for bruken av 737 MAX.

Canadas transportminister Marc Garneau har så sent som tirsdag holdt fast ved at det ikke er noen grunn til å sette 737 MAX-flyene på bakken. I dag ga han etter for et stort press fra fagforeninger til ansatte i flyselskapene og fra en lang rekke innen politiske partier i landet.

Det betyr at Air Canada, Westjet og Sunwing Airlines må sette sine 737 MAX-fly på bakken fra i kveld.

Dermed er det kun USA og FAA som fortsatt ikke har valgt å sette flyene på bakken. Fra flere politiske hold i USA melder CNN at det er ventet at FAA vil gi etter for presset fra sine kolleger i Canada og Europa.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer