I år er det 130 år siden ærverdige Dalen Hotel i Telemark åpnet dørene for første gang, og siden 1894 har hotellet vært en kulturdestinasjon med besøkende gjester fra hele verden. Nå blir hotellet en del av Nordic Hotels & Resorts.

Med beliggenhet mellom de spektakulære fjellene i Telemark, langs Telemarkskanalen, ligger en av Norges best bevarte sveitsiske chalethotell, Dalen Hotel. Hotellet åpnet dørene for første gang i 1894 og har siden vært et landemerke og en kulturbærer i Dalen. Nå er det klart at hotellet blir en del av Nordic Hotels & Resorts portefølje av medlemshoteller.

– Med beliggenhet i fantastiske Telemark er Dalen Hotel som en tidsreise tilbake i tid. Med en historie som strekker seg 130 år tilbake, er bygget er et imponerende kulturminne. At hotellet nå blir en del av Strawberry og vår porteføje av selvstendige brands, vil gi hotellet et enda sterkere fundament fremover. Norwegian Hospitality Group vil fortsette å eie og drifte hotellet, men hotellet inngår nå som medlem av vår portefølje av frittstående hoteller, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry.

Dalen Hotel har en majestetisk arkitektur og ble bygget i forbindelse med ferdigstillelsen av Telemarkskanalen på 1800-talet. Telemarkskanalen var kjent som «en av verdens åttende underverk» og datidens store attraksjon, som gjorde Dalen attraktivt for kongelige og fremadstormede gjester fra hele verden. For å imøtekomme etterspørselen ble Dalen Hotel bygget, og i 1894 åpnet de dørene for første gang.

I dag består Dalen Hotel av 49 unike gjesterom med Tårnsuiten som deres kronjuvel. Hjertet av hotellet, peisestua, samler gjester og besøkende under et majestetisk glasstak. På hotellet kan gjester oppleve lokale råvarer og fransk tradisjon i restauranten Bandak, arrangere møter i hotellets salonger, bade i badstu i den vakre kanalen og oppleve fantastisk natur og mark. Når man bor på Dalen Hotel kan man også kombinere oppholdet med en tur ombord veteranskipet M/S Henrik Ibsen fra 1907. En reise langs kanalen er den beste måten å oppleve den spektakulære naturen Dalen har å tilby.

– I år er det 130 år siden Dalen Hotel ønsket sine første gjester velkommen. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire jubileumsåret på enn å skrive et nytt kapittel med Nordic Hotels & Resorts. I flere tiår har Dalen vært en mystisk og eventyrlig plass i Norge, og jeg er stolt over at vi nå blir en del av en hotellportefølje bestående av fantastiske frittstående hotell over hele Norden. Sammen skal vi fortsette å ønske gjester velkommen til Dalen i minst 130 år til, sier Hotelldirektør på Dalen Hotel, Filip Åbom.

Norwegian Hospitality Group kjøpte Dalen Hotel i 2007, og i porteføljen har de blant andre Son Spa, Strömstad Spa, Hotel Riviera og Farris Bad. De nevnte hotellene er også en del av Nordic Hotels & Resorts portefølje av medlemshoteller. Dalen Hotel får offisielt inn som medlem av Nordic Hotels & Resorts 24.04.2024.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe feirer 90 år som selskap 19. februar
Neste artikkelRoyal Brunei kjøper større Dreamlinere fra Boeing