Nordic Hotels & Resorts ekspanderer ut i Atlanterhavet. Fra 1. Mai blir det ærverdige Hotel Føroyar på Færøyene en del av Nordic Hotels & Resorts’ portefølje av unike destinasjonshoteller. Samarbeidet er en del av selskapets store ekspansjonsreise, hvor de fortsetter å ta en helhetlig tilnærming til det nordiske hotellmarkedet.

Det er nå klart at enda en unik resort knytter seg til Nordic Hotels & Resorts: Hotel Føroyar. Det ærverdige hotellet i hovedstaden Tórshavn på Færøyene har vært en eksotisk destinasjon siden 1983. Hit, til en øygruppe mitt mellom Norge, Island og Skottland, kommer besøkende fra nær og fjern for å utforske den unike færøyske kulturen gjennom kropp og sinn.

Nordic Hotels & Resorts, sammen med morselskapet Strawberry, har lenge hatt en sterk tilstedeværelse i markedet for premiumhotell i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Den nye etableringen fører dem nå til deres første destinasjon på Færøyene, et fascinerende reisemål som er mer tilgjengelig enn mange er klar over – kun 2 timers flytur fra København.

– Nordic Hotels & Resorts starter 2024 med et utrolig etterlengtet medlem, Hotel Føroyar. En resort på et av verdens vakreste steder som vil være et perfekt tilskudd i vår portefølje av eksklusive cityhotell, boutiquehotell & resorts. Med dette samarbeidet fortsetter Nordic Hotels & Resorts og Strawberry å befeste vår posisjon som den største og raskest voksende hotellgruppen i Norden, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry.

Foto: Sigurd Løseth (Lisens: Bruk i media)

Høyt over Tórshavn troner Hotel Føroyar med en imponerende panoramautsikt over havet. Hotellets rike historie strekker seg tilbake til 1933 da det først etablerte seg som et hotell nede i byen. Etter en betydelig ekspansjon og transformasjon flyttet det til dagens bygg i 1983, som ble designet av danske Friis & Moltkr A/S. Bygningen oppleves som harmonisk integrert med naturen når man betrakter den utenfra: det lave bygget smelter sammen med omgivelsene, som om det var formet av klippene selv.

I 2020 gjennomgikk Hotel Føroyar en betydelig oppgradering, hvor de blant annet økte antall rom fra 160 til 200, inkludert nye executive-suiter. Som en del av utvidelsen åpnet hotellet også i 2021 den første delen av sitt nye spa, Ress. Spaet vil stå helt ferdig med dampbad, stenbad, badstuer, iskulp, utendørs boblebad og basseng på taket i 2024. I tillegg til dette kan hotellet skryte på seg førsteklasses barer og restauranter, inkludert restaurant Ruts som serverer lokale og sesongbetonte råvarer, den avslappede 1033 Café og Bar, samt en velbesøkt vinkjeller.

– Jeg er veldig stolt over å knytte Hotel Føroyer til Nordic Hotels & Resorts. Vår del av verden er en drømmedestinasjon for mange, og nå vil vi kunne tiltrekke enda flere gjester fra hele Norden. Nordic Hotels & Resorts imponerer med en stor ekspertise innen kommersiell strategi, merkevareutvikling og teknologi. Med vår lange erfaring innen færøysk kultur, natur og gastronomi vil dette bli et femstjerners samarbeid, sier Johannes Jensen, CEO på Hotel Føroyar.

Hotel Føroyar blir offisielt medlem i Nordic Hotels & Resorts 1. Mai 2024.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyplass i Sverige med neste 40 prosent økning i 2023
Neste artikkelFinnsnes Hotell blir en del av Strawberry