Myndighetene på ferieøya Mallorca har innført bøter på 36.000 euro, tilsvarende 416.000 norske kroner til personer som klatrer over balkonger på hoteller på øya. Balconing der personer klatrer over balkongen for så å hoppe ned i svømmebassenget, eller ut i havet har vært et stort problem spesielt i området Magaluf.

I følge Majorca Daily har fire briter og en svenske så langt denne sommeren blitt bøtelagt for å ha klatret over balkongen på sitt hotell. De fire ble også utvist fra sine respektive hoteller, og måtte sørge for å registrere økonomisk garantier for bøtene før de ble sendt hjem til sine hjemland.

Senest forrige mandag ved 06.00 tiden ble en brite først advart om konsekvensene, deretter valgte vedkommende å klatre over balkongen og hoppe ned i svømmebassenget fra flere etasjer oppe på hotellet.

Spanske myndigheter ønsker at Magaluf skal få et bedre rykte og ikke minst at antallet alvorlige skader og dødsfall som følger av hoppingen rettes opp. Det er nå første sommeren på flere år at ingen har mistet livet i såkalt balconing på Mallorca. For myndigheten betyr det at høye bøter setter klart en skrekk i folk som dermed unngår å utføre de farlige stuntene.

Totalt er det nå gitt bøter på 180.000 euro til turister for denne type aktivitet.

ANNONSE
Forrige artikkelWood Hotel Bodø henter stjernekokk
Neste artikkelGir mer støtte til utvikling av turportal