Foto. Hans O. Nyborg

Flere flyselskap i Europa og i Asia har bedt leasingselskap som eier flyene de opererer, om å få en løsning hvor det kun betales leie av flyene per faktiske brukte flytime.

Et av selskapene er Lion Group i Indonesia. Selskapet har Lion Air, Malindo Air og Batik Air i tillegg til Wings Air som flyselskap under sitt eierskap. Nå vil selskapet ha en avtale som er i tråd med PBH (Power-by-the hour), de neste 24 månedene.

I følge FlightGlobal har Lion-gruppen 220 fly fra 32 forskjellige leasingselskap. Moderselskapet skriver i et brev til leasingselskapene at de selvsagt står fritt til å avvise ønsket, og å finne andre leietagere for flyene det er snakk om. Dermed settes også leasingselskapene i en knipe ettersom alternativet med å fortsette leien som før ikke er et alternativ for Lion-gruppen.

Ledelsen i flyselskapet Lion Air sier at utfordringen for flyselskapene er at hele året nå er en typisk vintersesong og kapasiteten er redusert deretter.

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.