Hangar.no
Foto. Hans O. Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Flere flyselskap i Europa og i Asia har bedt leasingselskap som eier flyene de opererer, om å få en løsning hvor det kun betales leie av flyene per faktiske brukte flytime.

Et av selskapene er Lion Group i Indonesia. Selskapet har Lion Air, Malindo Air og Batik Air i tillegg til Wings Air som flyselskap under sitt eierskap. Nå vil selskapet ha en avtale som er i tråd med PBH (Power-by-the hour), de neste 24 månedene.

I følge FlightGlobal har Lion-gruppen 220 fly fra 32 forskjellige leasingselskap. Moderselskapet skriver i et brev til leasingselskapene at de selvsagt står fritt til å avvise ønsket, og å finne andre leietagere for flyene det er snakk om. Dermed settes også leasingselskapene i en knipe ettersom alternativet med å fortsette leien som før ikke er et alternativ for Lion-gruppen.

Ledelsen i flyselskapet Lion Air sier at utfordringen for flyselskapene er at hele året nå er en typisk vintersesong og kapasiteten er redusert deretter.

Andre nyheter

Setter inn 737 MAX på ruter fra 29. desember i år

Hans Olav Nyborg

Ikonisk Manhattan-hotell eid av PIA er konkurs

Hans Olav Nyborg

Lufthansa: Tenker du på å utdanne deg til pilot? Glem det, velg en annen karrière

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer