Foto. Hans O. Nyborg

Flere flyselskap i Europa og i Asia har bedt leasingselskap som eier flyene de opererer, om å få en løsning hvor det kun betales leie av flyene per faktiske brukte flytime.

Et av selskapene er Lion Group i Indonesia. Selskapet har Lion Air, Malindo Air og Batik Air i tillegg til Wings Air som flyselskap under sitt eierskap. Nå vil selskapet ha en avtale som er i tråd med PBH (Power-by-the hour), de neste 24 månedene.

I følge FlightGlobal har Lion-gruppen 220 fly fra 32 forskjellige leasingselskap. Moderselskapet skriver i et brev til leasingselskapene at de selvsagt står fritt til å avvise ønsket, og å finne andre leietagere for flyene det er snakk om. Dermed settes også leasingselskapene i en knipe ettersom alternativet med å fortsette leien som før ikke er et alternativ for Lion-gruppen.

Ledelsen i flyselskapet Lion Air sier at utfordringen for flyselskapene er at hele året nå er en typisk vintersesong og kapasiteten er redusert deretter.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no