10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Fokker sender eksperter til Kasakhstan

Fokker i Nederland sender en gruppe med eksperter på flytypen Fokker F100, til Kasakhstan for å bistå myndighetene i undersøkelser av flyulykken fredag.

Et Fokker F100 fra selskapet Bek Air havarerte kort tid etter avgang fra flyplassen i Almaty.

Flyet skal ha mistet høyde raskt like etter avgang fra rullebanen, og endte opp med å styrte inn i et toetasjes bolighus.

Åtte personer er så langt bekreftet omkommet etter ulykken. En av dem er kapteinen, mens andrepilotene ligger hardt skadet på sykehus. Mer en 50 personer ble fraktet til sykehus med skader etter ulykken, åtte av disse med livstruende skader.

I følge nyhetsbyrået RIA har myndighetene funnet flyets ferdskriver som er sendt til Moskva for å undersøkes. Russiske myndigheter har meldt seg for å bistår i undersøkelsene rundt havariet. Flyselskapet har fått flyforbud etter ulykken.

LES OGSÅ: FOKKER 100 STYRTET I KASAKHSTAN

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer