9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Hyller ny fartsrekord mellom New York og London

Med god hjelp fra stormen Ciara som har herjet med kraftige vinder de siste dagene, ble det ny fartsrekord for et passasjerfly mellom New York og London sist søndag. Dette er rekorden for raskest flyvning subsonic, altså under Concorden.

Et Boeing 747-400 fra det britiske flyselskapet British Airways gjennomførte flyvningen på fire timer og 56 minutter. Det er 80 minutter unna normal flytyid.

Nå hyller flere luftfartseksperter rekorden. I følge BBC var farten underveis på 1,327 kilometer i timen. Selve jetstream-hastigheten lå søndag over Atlanterhavet på 418 kilometer i timen.

Raskest av alle passasjerfly er fortsatt Concorden som satte rekord i 1996 med to timer og 53 minutter mellom New York og London.

I 2018 oppnådde en Boeing 787 fra flyselskapet Norwegian å fly samme distanse på fem timer og 13 minutter, men dette ble nå en rekord som sto for fall, fra en jumbojet hos British Airways.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer