Hangar.no

Kinesisk flyselskap lanserer nytt flyselskap med bare kinesiske flytyper

China Eastern Airlines lanserer nå et nytt flyselskap, som skal utelukkende fly kinesiske fly i sin flåte.

Det nye flyselskapet OTT Airlines vil få sin base på flyplassen i Shanghai og skal i følge Flight International betjene markedet i byprovinsen Shanghai, den sørlige del av provinsen Jiangsu og aller nordligste del av provinsen Zhejiang.

Selskapet skal kun benytte seg av kinesiske flytyper, og det er AR21 som er produsert av COMAC og C919 som skal inngå i flåten.

Flyselskapet har ikke gått ut med hvilken dato som er satt for oppstarten, men skal bli lanseringskunde for C919-flyet fra COMAC. Denne flytypen er fortsatt under tetsflyvninger og er enda ikke klar for å bli levert til flyselskap, trolig vil dette skje en gang mellom 2021 og 2023.

Flåten skal trolig bestå av fem C919, og ti ARJ21.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer