Hangar.no

KLM tror koronakrisen betyr slutten på gruppering med Air France

Det nederlandske flyselskapet KLM tror at koronakrisen vil bety at grupperingen mellom selskapet og det franske Air France nærmer seg slutten. Selskapene er i ferd med å skli lengre fra hverandre.

Ledelsen i Nederland har gitt klare krav til at den franske delen av selskapet må gjøre dramatiske kutt for å bedre økonomien. I følge avisen NL Times er det ingen tegn til at det franske selskapet starter med økonomiske kutt enda.

I følge avisen har samarbeidet mellom de to selskapene blitt dårligere de siste årene. Begge selskapene har nå måtte sette store deler av sin flyflåte på bakken, og begge selskapene vil få statlige lånegarantier for økonomien fremover.

De to selskapene ble slått sammen i et holdingselskap i 2004.

KLM tror at selskapene bør kun holde seg til samarbeid rundt ruter og overganger mellom flyene til de to, og ikke noe mer.

Andre nyheter

Skal bruke Airbus A380 på tre timers flytur

Hans Olav Nyborg

Søndag forsvinner den siste Boeing 747 ut av flåten til KLM

Hans Olav Nyborg

Legger ned flyselskap – 6000 mister jobben

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer