10.9 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Jet Airways

Leasingselskap henter tilbake flere fly fra Jet Airways flåten

Mye tyder på at det indiske flyselskapet er langt nærmere en total kollaps, etter et flere internasjonale leasingselskap denne uken har hentet tilbake flere av sine fly som har operert for selskapet.

Jet Airways er i dype økonomiske problemer, og har ikke betalt lønninger til sine ansatte eller leie av flyene på flere måneder.

Minst ni fly har så langt stått på bakken og er tvangsreturnert til leasingselskapene, men det skal også være enda flere fly som er hentet tilbake i følge indiske medier.

Til tross for at flyselskapet har lagt frem en spareplan og en plan på hvordan de skal overleve fremover, er det ikke nok for lesaingselskapene.

AerCap Holdings NV og BOC Aviation Ltd  skal ha hentet tilbake fire fly siste uke i tillegg til de som er hentet ut fra før. Flyselskapet opererer en flåte med over 123 fly totalt.

Et av leasingselskapene holder nå tilbake fire splitter nye 737 MAX fly hos Boeing i Seattle, i påvente av at selskapet betaler forskudd på leie før de blir levert.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer