9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Begge foto: Hans O. Nyborg

LOT krangler med Lufthansa om for likt fargedesign på flyene

Etter at det tyske flyselskapet Lufthansa registrerte sitt design og varemerke på nytt i Tyskland i 2018, har selskapets juridiske avdeling også forsøkt å registrere det samme i andre europeiske land.

Det har falt det polske flyselskapet LOT – Polish Airlines tungt for brystet. Det polske selskapet mener nemlig at Lufthansa har valgt et design som er svært likt LOT-designet.

Det er bruken av den mørk blå fargen på halen, med logoen i hvitt, som det polske selskapet reagerer veldig på. I følge nettstedet AeroTelegraph bekrefter Lufthansa at det er samtaler som pågår mellom de to flyselskapene om denne saken.

Det var i 2018 at Lufthansa avslørte at flyene får nytt utseende hva angår logoer og fargebruk. Begge flyselskapene benytter en Trane-fugl i en sirkel, og dette har LOT reagert på at blir for likt med det tyske selskapets design.

For tiden har den juridiske avdelingen til Lufthansa dermed støtt på et hinder i Polen for å registrere designet og varemerket der.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer