12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nå flyr Icelandair 737 MAX igjen, men bare for å lagre flyene i Frankrike

Det islandske flyselskapet Icelandair har fått godkjennelse av European Aviation Safety Agency og franske myndigheter for å fly 737 MAX-flyene selskapet eier til Toulouse.

I følge en pressemelding velger Icelandair å flytte sine fire 737 MAX 8 og ett 737 MAX 9 fra Island til Frankrike i forbindelse med vinteren som står for tur.

Det er de tøffe forholdene som vinteren fører med seg med sterk vind, kuldegrader og mye snø, som gjør at flyselskapet ikke mener MAX-flyene har godt av å bli stående på bakken gjennom vintermånedene.

Selve godkjennelsen gjør at flyene ikke får fly over 20.000 fot, og turen til Toulouse vil ta to timer mer enn om flyet hadde fått fly høyere og var i full drift.

-Pilotene har trent i en flysimulator for å forberede seg på reisen. Vi trenger å fly med vingeklaffene ute så lite som mulig, Vi må gå i lavere hastighet, og vi må være i lavere høyde enn vanlig, sier Þórarinn Hjálmarsson som er en av pilotene på flyturene til Icelandreview.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer